20130905 - Bart Leenders nieuwe voorzitter branchevereniging NVDB

PERSBERICHT
Bart Leenders nieuwe voorzitter branchevereniging NVDB

Den Haag, 5 september 2013

Bart Leenders is vanaf heden voorzitter van de NVDB, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Biobrandstoffen. Hij zal de voorzittershamer overnemen van Rob Voncken, die per 1 september is gestopt als CEO van BioMCN en daarom ook binnen de NVDB het stokje overdraagt. Het bestuur van de NVDB dankt Rob Voncken voor zijn uitstekende werk en het initiatief en de visie om de branchevereniging op te richten, die in de uitdagende politieke en maatschappelijke omgeving van de biobrandstoffensector onmisbaar is.

Bart Leenders is sinds maart 2010 Managing Director van Neste Oil Netherlands en leidde in die hoedanigheid het project voor de bouw van de raffinaderij in Rotterdam. Bart Leenders is sinds januari 2012 al vicevoorzitter van de NVDB. Daarnaast is hij sinds november 2010 Bestuurslid van Deltalinqs, een belangenorganisatie van logistieke en industriƫle bedrijven in de Haven van Rotterdam.

Bart Leenders ziet ernaar uit de NVDB te vertegenwoordigen in gesprekken met Staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Tweede Kamer, oliemaatschappijen, NGO’s en andere stakeholders: “Consistent overheidsbeleid met de juiste prikkels voor innovatie is voor onze sector van levensbelang. Ik zie ernaar uit om de visie van de NVDB te bespreken met de overheid en met andere stakeholders. Wij zijn voorstander van de stimulering van betere biobrandstoffen met een hoge CO2-reductie. We denken ook graag mee over het beleid van Staatssecretaris Mansveld om geavanceerde biobrandstoffen en innovatie te bevorderen. Tegelijk vinden we het van groot belang dat investeringen in conventionele  biobrandstoffen, die in goed vertrouwen op consistent overheidsbeleid zijn gedaan, beschermd worden. Alleen als het overheidsbeleid over een langere periode stabiel is, heeft onze sector de investeringszekerheid die nodig is om te investeren in nieuwe generaties biobrandstof”.      

**NOOT voor de REDACTIE (niet voor publicatie)**
Voor meer informatie: Rogier van Keulen, secretaris NVDB, 070 7503103